HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Kokoscurry Met Sperziebonen
topBanner
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaat, spinazie, bonen en rijst

Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:Lekker snelVeganLekker snelVeggie
Allergenen :SojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Basmatirijst

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 pak(ken)

Gemengde bonen

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3488 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door meer dan 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

4

Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.