HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Kokoscurry Met Sperziebonen
topBanner
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaat, spinazie, bonen en rijst

Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:Lekker snelVegan
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Basmatirijst

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 pak(ken)

Gemengde bonen

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3488 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels20 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

4

Voeg de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.