Pittige kokoscurry met sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met spinazie en bruine rijst

Gefrituurde uitjes zijn niet alleen knapperig en smaakvol, maar ze voegen ook een aantal antioxidanten toe aan je maaltijd. Hierdoor zijn ze de perfecte topping voor dit gerecht!

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2567 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten16.5 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten86.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels18.1 g
Eiwitten20.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

 

Bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Laten sudderen
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan.
  • Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie stukken.
Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.