Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's, mais en jalapeño's.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Bieten-tortillachips
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
10 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
40 gram
Avocadodip
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de bieten-tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het broodje 8 - 10 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 - 6 minuten in de oven.
Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd de broodjes open en leg op ieder broodje 1 burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.