.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Volkoren couscous
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
200 gram
Spitskool en broccoli
1 stuk(s)
Schelvis met piri piri marinade
50 gram
Biologische volle yoghurt
5 gram
Verse bladpeterselie
½ el
[Plantaardige] roomboter
225 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.Meng in een kleine kom: de yoghurt, de helft van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit in een wok of hapjespan 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon zonder olie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe, samen met de overgebleven knoflook en fruit de knoflook 1 minuut.Voeg dan de groentemix toe. Roerbak de groenten 6 - 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur.
Tip: Zijn de broccoliroosjes aan de grote kant? Snijd ze dan wat kleiner.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter heet is, de schelvis 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de couscous toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door en verwarm dit nog 1 minuut. Verdeel de couscous over de borden.Leg de schelvis erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.
Tip: Volkoren couscous is rijk aan vezels. Veel vezels eten is goed voor je darmflora en dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte. Heb je nog couscous over? Bewaar dit dan voor de volgende dag!