Schelvis piri-piri met kruidige couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis piri-piri met kruidige couscous

Schelvis piri-piri met kruidige couscous

met roerbakgroenten en yoghurtsaus

.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Volkoren couscous

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

200 gram

Spitskool en broccoli

1 stuk(s)

Schelvis met piri piri marinade

50 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

225 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3050 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.4 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.Meng in een kleine kom: de yoghurt, de helft van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten roerbakken
2

Verhit in een wok of hapjespan 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon zonder olie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe, samen met de overgebleven knoflook en fruit de knoflook 1 minuut.Voeg dan de groentemix toe. Roerbak de groenten 6 - 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur.

Tip: Zijn de broccoliroosjes aan de grote kant? Snijd ze dan wat kleiner.

Schelvis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter heet is, de schelvis 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Voeg de couscous toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door en verwarm dit nog 1 minuut. Verdeel de couscous over de borden.Leg de schelvis erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Tip: Volkoren couscous is rijk aan vezels. Veel vezels eten is goed voor je darmflora en dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte. Heb je nog couscous over? Bewaar dit dan voor de volgende dag!