HelloFresh
topBanner
Schelvis piri-piri met kruidige couscous

Schelvis piri-piri met kruidige couscous

met roerbakgroenten en yoghurtsaus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

170 g

Couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

400 g

Spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Schelvis met piri piri marinade

(BevatVis)

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3050 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.Meng in een kleine kom: de yoghurt, de helft van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit in een wok of hapjespan 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon zonder olie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe, samen met de overgebleven knoflook en fruit de knoflook 1 minuut.Voeg dan de groentemix toe. Roerbak de groenten 6 - 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter heet is, de schelvis 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de couscous toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door en verwarm dit nog 1 minuut. Verdeel de couscous over de borden.Leg de schelvis erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.