De kipdrumsticks in dit gerecht zijn op smaak gebracht met piri-piri-kruiden: een pittig kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in de Portugese keuken. Je serveert er romige aïoli bij, een mediterrane saus op basis van mayonaise met lekker veel knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Peen
1 unit
Pruimtomaat
¼ unit
Citroen
200 g
Vastkokende aardappelen
2 unit
Gekruide kipdrumsticks
40 g
Mesclun
1 tablespoon
Aïoli
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte in kwarten. Snijd de pruimtomaat in parten en pers de citroen uit. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.
Verdeel de tomaat over een bakplaat met bakpapier en leg de gekruide kipdrumsticks erop. Leg de peen ernaast. Besprenkel de kip en de groenten met de helft van de olijfolie en 2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de groenten en de kipdrumsticks 25 – 30 minuten in de oven, of tot de kipdrumsticks gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom de mesclun met de witte balsamicoazijn en ½ tl citroensap per persoon.
Verdeel de kipdrumsticks, de groenten en de gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de aïoli.