Skip to main content
Piri-piri kipdrumsticks met aïoli
Piri-piri kipdrumsticks met aïoli

Piri-piri kipdrumsticks met aïoli

Met geroosterde bospeen en aardappeltjes

4.1
(372)

De kipdrumsticks in dit gerecht zijn op smaak gebracht met piri-piri-kruiden: een pittig kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in de Portugese keuken. Je serveert er romige aïoli bij, een mediterrane saus op basis van mayonaise met lekker veel knoflook.

Allergens:
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Peen

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Citroen

200 g

Vastkokende aardappelen

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

40 g

Mesclun

1 tablespoon

Aïoli

(Contains: Ei, Mosterd May be present: Mollusques, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3247 kJ
Calories776 kcal
Fat42 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein39 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte in kwarten. Snijd de pruimtomaat in parten en pers de citroen uit. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

Bakplaat vullen
2

Verdeel de tomaat over een bakplaat met bakpapier en leg de gekruide kipdrumsticks erop. Leg de peen ernaast. Besprenkel de kip en de groenten met de helft van de olijfolie en 2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
3

Bak de groenten en de kipdrumsticks 25 – 30 minuten in de oven, of tot de kipdrumsticks gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Aardappelen bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de mesclun met de witte balsamicoazijn en ½ tl citroensap per persoon.

Serveren
6

Verdeel de kipdrumsticks, de groenten en de gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de aïoli.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes