Pilav met gestoomde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met basmatirijst, puntpaprika en spinazie

Pilav verwijst naar een rijstgerecht met oorsprong uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

1 tl

Verse gember

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2537 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten21.6 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten29.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Rasp de gember fijn (zie Tip).

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt.

Groenten bakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui, de rode peper en de gember 3 minuten. Voeg de knoflook en Surinaamse kruiden toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de rode puntpaprika toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de pan en schep goed om.

Rijst koken
3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag en laat de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen (zie Tip).

Tip: Kookt de rijst te snel droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Vis voorbereiden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de vis op de rijst en dek de pan opnieuw af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn (zie Tip). Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de peterselie met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Controleer of de vis gaar is door met een satéprikker in de vis te prikken. Glijdt deze er makkelijk doorheen? Dan is de vis gaar.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de peterselie-olie.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.