Skip to main content
Pulled pork pie with cabbage salad
Pulled pork pie with cabbage salad

Pulled pork pie with cabbage salad

with pumpkin, lemon-spiked beans and roast potatoes

4.4
(867)

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

75 g

Diced pumpkin

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

150 g

Pulled pork

1 sprig

Fresh rosemary

25 g

Organic crème fraîche

g

Crème fraîche

¼ roll(s)

Puff pastry

5 g

Pumpkin seeds

¼ piece

Apple

¼ piece

Lemon

20 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

50 g

Rainbow slaw mix

75 g

Green beans

25 g

Piccalilli

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

75 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Energy (kJ)5619 kJ
Calories1343 kcal
Fat93 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate82 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Oven Dish
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Meng de aardappelen in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Pulled pork bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ rub toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled pork, bouillon, de takjes rozemarijn en de crème fraîche toe. Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur.

Tip: 1. Trek eventuele grote stukken pulled pork voorzichtig met 2 vorken uit elkaar.

  1. Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook in op hoog vuur.

Pastei bakken
3

Schep de takjes rozemarijn uit de pan. Schep de pulled pork in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.

Koolsalade maken
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom: 1/2 el citroensap per persoon, de mayonaise, appel, rodekool, wittekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.

Sperziebonen bereiden
5

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.

Serveren
6

Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes