Skip to main content
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

4.1
(2,8K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de spaghetti vervangen door rigatoni.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

½ unit

Prei

1 unit

Ui

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

1 unit

Tomaat

40 g

Kruidenroomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

80 g

Warmgerookte zalm

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

200 milliliters

Visbouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3502 kJ
Calories837 kcal
Fat39 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate81 g
Sugar17 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Mengen
5

Roer de rigatoni en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes