Pasta met kippendijreepjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3622 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.4 g
Eiwitten46.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1). 
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de gesnipperde ui 1 - 2 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook en de gesnipperde ui 1 - 2 minuten.

Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!

Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de mozzarella.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.