
Pasta met ansjovis-tomatensaus
met geroosterde aubergine en walnootstukjes
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Ansjovis
(Bevat Vis)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de hapjespan met aubergine. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten mee, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus.

Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.