Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui

Deze groene asperges groeien, in tegenstelling tot witte asperges, boven de grond en hebben een sterkere smaak dan witte asperges. Groene asperges hoef je ook niet te schillen. Extra gemakkelijk dus! In de oven krijgen de asperges, samen met de tijm en cherrytomaten een extra lekkere smaak.

Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Groene asperges

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Bosui

15 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

37.5 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)587 kcal
Energie (kJ)2456 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Mes
Bakpapier
Bakplaat
Grote pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Verwijder de onderste 2 cm van de asperges
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in 4 gelijke stukken. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Meng de groenten op een bakplaat of in een ovenschaal
3

Meng de knoflook, groene asperges, cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

4

Smelt de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, op laag vuur in 10 minuten droog.

Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de couscous
5

Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en hak de amandelen grof. Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous. Roer dan meteen goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

6

Verkruimel de feta. Roer de parelcouscouskorrels los met een vork en voeg de helft van de groenten inclusief het kookvocht uit de ovenschaal en de helft van de feta toe.

Besprenkel naar wens met olijfolie
7

Verdeel het gerecht over de borden. Schep de overige groenten op de parelcouscous en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar wens met extra vierge olijfolie.

Tip! Wil je dit gerecht meer pit geven? Voeg dan een ¼ tl chilipoeder per persoon toe aan de parelcouscous tegelijk met de bouillon.