Skip to main content
Oyakodon met kippendij-omelet en bosui
Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Japanse rijstbowl geserveerd met zoetzure chioggiabiet en komkommer

De naam voor dit typisch Japanse gerecht is letterlijk vertaald ouder en kind rijstbowl, wat refereert naar de kip en het ei die in het gerecht zijn verwerkt!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

1 piece

Scallions

½ piece

Onion

2 piece

Egg

½ piece

Cucumber

½ piece

Candy cane beetroot

2 piece

Chicken thigh fillet

25 g

Teriyaki sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

3 tablespoon

White wine vinegar

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

1.5 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories849 kcal
Energy (kJ)3552 kJ
Fat36 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate84 g
Sugar22 g
Dietary Fiber3.2 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 50 ml kokend water en 1/8 kippenbouillonblokje. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Snijden
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de ui grof. Klop het ei los in een kom met een vork of garde, tot het eiwit en eigeel helemaal gemengd zijn.

Zoetzuur maken
3

Snijd de komkommer in blokjes. Schil de chioggiabiet, halveer en snijd in flinterdunne plakken. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de komkommer en chioggiabiet toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip:

Bakken
4

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kippendij toe. Bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar tot verder gebruik. Zet de koekenpan terug op laag vuur. Voeg de ui en het witte gedeelte van de bosui toe en laat in 2 - 3 minuten karamelliseren. Snijd ondertussen de kippendij in stukjes. Voeg de kippendij weer toe aan de koekenpan met ui.

Saus maken
5

Voeg de teriyakisaus en 2 el kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg het geklopte ei langzaam zonder te roeren toe. Draai de pan in een vloeiende beweging zodat het eimengsel zich verdeelt over de koekenpan. Zet de pan op laag vuur en beweeg de koekenpan niet, totdat het ei gestold is.

Tip: Dek eventueel de pan af met een deksel zodat het ei sneller stolt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schuif het ei met de kippendij over de rijst als een soort omelet. Garneer met het sesamzaad en het groene deel van de bosui. Serveer de zoetzure komkommer en chioggiabiet.

More delicious recipes with similar ingredients

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Champignon-omelet

Champignon-omelet

met verse bladpeterselie
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery