topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kippendij

Noedels met kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Labels:
Familie
•Lactose-arm
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix met wittekool

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3087 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten21.8 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten97.3 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels7.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.