
Noedels met kippendij
met roerbakgroenten en rode peper
Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
Labels:
Familie
•Lactose-arm
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Wok met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe.
- Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

3
- Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af.
- Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

4
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Voeg ketjap toe naar smaak.