HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Kastanjechampignons, Chinese Kool En Kokos
topBanner
Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

Lees meer

Deze heerlijke Oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger!

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda'sMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Kastanjechampignons

300 gram

Chinese kool

130 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

3 takje(s)

Verse koriander

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

2 tl

Bruine suiker

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2414 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de Chinese kool in reepjes.

3

Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en roerbak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Hak ondertussen de pinda’s en de koriander grof.

6

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.