
Nachoschotel met gehakt en cheddar
met verse koriander en limoen
Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Paprika
70 gram
Mais in blik
65 gram
Rode cherrytomaten
100 gram
Passata
50 gram
Sweet chili tortillachips
40 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
- Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruk naar smaak) per persoon toe en bak 3 minuten.

- Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
- Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten.
- Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groente-inname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

- Snijd ondertussen de limoen in partjes.
- Snijd de koriander grof.

- Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
- Garneer met de koriander en de limoenpartjes.