Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje

Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)586 kcal
Energie (kJ)2453 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit. Meng in een kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 tl limoensap en de geperste knoflook. Meng de vegetarische kipstukjes er doorheen. Laat staan en houd apart. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snipper de rode ui.

Tip: Je kunt de tortilla's ook kort verhitten in een magnetron of zelfs koud eten.

Bakken
2

Verhit een hapjespan en bak de rode ui en de gemarineerde vegetarische kipstukjes 3 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de little gem in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Meng de little gem en de tomatenblokjes in een kom met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 el olijfolie, peper en zout.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 g groente per dag eten? Met dit gerecht zit je in één klap om meer dan 300 g en dat is meer dan de ADH. Lekker, gemakkelijk én gezond dus!

Yoghurtsaus maken
3

Verpak de stapel tortilla's in aluminiumfolie. Verwarm de tortilla's 2 - 3 minuten in de oven. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de fijngesneden munt met peper en zout en per persoon 1/2 tl limoensap.

Serveren
4

Verdeel de little gem en tomatenblokjes over de tortilla's. Schep er de gemarineerde vegetarische kipstukjes met groenten bovenop. Garneer met het yoghurt-muntsausje.