Sweet & smokey ovenschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & smokey ovenschotel

Sweet & smokey ovenschotel

met mais, rundergehakt en cheddar

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Tomatenpuree

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3311 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten72.3 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels15.6 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de aardappelen af en zet opzij.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes. Giet de mais af.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de ui en paprika toe en bak nog 2 - 3 minuten. Roer het gerookte paprikapoeder en de mais erdoor.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten tot het donkerrood is.
  • Bereid de bouillon en gebruik deze om de saus af te blussen.
Ovenschotel bouwen
3
  • Pureer de aardappelen met 1/2 el roomboter en eventueel een scheutje kookvocht.
  • Roer de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vulling in een ovenschaal en bedek met de puree.
  • Bedek met de cheddar en bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of tot goudbruin.
Serveren
4
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.