Mexicaans gevulde portobello met zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gevulde portobello met zure room

Mexicaans gevulde portobello met zure room

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

150 gram

Zoete aardappel

160 gram

Portobello

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte cheddar

5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)677 kcal
Energie (kJ)2832 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25 g
Vezels17.6 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in parten. Meng in een kom de parten met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello.

Snijden
2

Snijd de helft van de rode ui in halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling bakken
3

Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de halve rode uienringen en knoflook 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de mais en zwarte bonen erdoor en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello 2 minuten aan beide kanten. Leg de portobello met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de kruidenolie. Vul deze vervolgens met het bonen-maismengsel en verdeel de cheddar en de gesnipperde rode ui eroverheen. Bak de gevulde portobello 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelwedges, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello over de borden. Schep de zure room op de portobello en garneer met de overige koriander. Serveer de zoete-aardappelwedges en tomatensalsa ernaast. Besprenkel de zoete-aardappelwedges met limoensap naar smaak en serveer eventueel de overige limoenpartjes erbij.