Skip to main content
Krokante kiphapjes

Krokante kiphapjes

4 porties | met mangodip en srirachamayo

4.3
(52)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In dit recept paneer je zelf de stukjes kipfilet, voordat je ze afbakt in de oven en serveert met mangodip en srirachamayo!

Allergens:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

3 piece

Chicken breast

50 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

3 teaspoon

Piri piri seasoning

40 g

Mango chutney

(Contains: Mosterd)

50 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Sriracha mayo

(Contains: Mosterd, Soja, Ei)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

2 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2808 kJ
Calories671 kcal
Fat42.9 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate29 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein42.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Medium Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Voeg de gewone mayonaise toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de panko met de piri-pirikruiden en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm.
2
  • Voeg de kip toe aan de kom met de mayonaise, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Wentel de stukken kip door het paneermeel, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kip 15 - 20 minuten bovenin de oven, tot hij licht goudbruin is.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney en de zure room.
  • Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de knapperige kiphapjes op een serveerschaal.
  • Serveer de mangodip en srirachamayo ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes