Skip to main content
Erwtensoep met Brandt & Levie Rookworst
Erwtensoep met Brandt & Levie Rookworst

Erwtensoep met Brandt & Levie Rookworst

4 porties | met speklap

4.0
(219)

Wie kent deze verwarmende Hollandse klassieker niet? Samen met rookworst van Brandt & Levie is deze soep perfect voor een herfstige dag.

Tags:
Recipe
Allergens:
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Bay leaf

2 piece

Pork belly

2 piece

Carrot

200 g

Potatoes

20 g

Fresh celery leaves

(Contains: Selderij)

1 piece

Leek

1 piece

Onion

300 g

Celeriac cubes

(Contains: Selderij)

1 piece

Smoked pork sausage

(Contains: Mosterd)

300 g

Green split peas

Not included in your delivery

1000 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5223 kJ
Calories1248 kcal
Fat42.9 g
Saturated Fat19.5 g
Carbohydrate131.6 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber21.8 g
Protein73.2 g
Salt7.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppan met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Voeg de speklappen toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.
2
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Bewaar een paar bladselderijblaadjes apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de ui in halve maantjes.
3
  • Haal na 20 minuten de speklappen uit de pan en snijd in kleine blokjes. 
  • Voeg de wortel, aardappel, gesneden bladselderij, knolselderij, prei, ui, en rookworst toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, of tot de groenten gaar zijn. 
  • Haal de worst uit de soep en snijd in plakjes.
  • Verwijder het laurierblad uit de soep. Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.
4
  • Voeg de speklappen en rookworstplakken toe aan de soep. 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de apart gehouden bladselderij.

This week's must-try HelloFresh recipes