Eggs Benedict met spinazie en ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eggs Benedict met spinazie en ontbijtspek

Eggs Benedict met spinazie en ontbijtspek

2 porties | met briochebrood en hollandaisesaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga deze week voor de luxe combinatie van ei, bacon en hollandaisesaus op een briochebroodje!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

100 gram

Spinazie

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels3.7 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Bord
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 3.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg 4 el azijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

3
  • Verwarm ondertussen 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut, of tot deze begint te slinken. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. 
  • Voeg het ontbijtspek toe aan dezelfde pan en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie en het ontbijtspek over de halve broodjes.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaisesaus eroverheen.