Skip to main content
Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu
Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

4 porties | Aspergesoep, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

Met deze box serveer je een witte aspergesoep, asperges op klassieke wijze met zalm, en citroencheesecake. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Soja
Vis
Rogge

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 30 minutes
Cooking Time1 hour
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Potatoes

1500 g

White asparagus

200 milliliters

Heavy cream

1 piece

Shallot

10 g

Tarragon and chives

8 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

1200 g

Baby potatoes

400 g

Hollandaise sauce

4 piece

Egg

20 g

Fresh curly parsley

6 slice

Bacon

1 pinch

Nutmeg

2 piece

Garlic

4 piece

Lemon cheesecake

280 g

Smoked salmon

1 piece

White ciabatta

1 piece

Allergen flyer

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)14306 kJ
Calories3419 kcal
Fat210 g
Saturated Fat70.2 g
Carbohydrate278.2 g
Sugar73 g
Dietary Fiber48.8 g
Protein94.6 g
Salt8.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Stick Blender
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

Soep | Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Weeg 500 g asperges af. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden (zie Tip). De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aardappelen en asperges toe. Bak al roerend 1 minuut.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee, maar laat deze asperges heel.

Soep | Garnering
2
  • Kook 1 liter water en voeg toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Wil je na het eten van de soep gelijk het hoofdgerecht serveren? Begin dan eerst met stap 4 en ga daarna pas verder met stap 3.

Soep | Serveren
3
  • Haal de soep van het vuur, schep de aspergetoppen uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat boven de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Warm de soep opnieuw kort op.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Leg de aspergetoppen in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse dragon en bieslook. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de onderste 2 cm van de overige asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Breng 2 liter water aan de kook in een grote pan of aspergepan.
Hoofdgerecht | Koken en serveren
5
  • Kook de asperges en het ei 7 minuten. Haal het ei uit de pan en kook de asperges nog 5 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel het ei en snijd doormidden. Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de zalm en het ei op de asperges. Schenk de hollandaisesaus eroverheen.  Garneer het gerecht met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Serveer de cheesecakes als dessert. 

More delicious recipes with similar ingredients

Pork Sausage in Curry Sauce with Crispy Onions

Pork Sausage in Curry Sauce with Crispy Onions

over cheesy mash with green beans
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Richly Fragrant Burmese-Style Pork Curry

Richly Fragrant Burmese-Style Pork Curry

over rice with orange slaw, mango chutney & coriander
Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

with fish sauce, peanuts & fresh herbs
Chicken Burger on Brioche with Vegetables

Chicken Burger on Brioche with Vegetables

& for parents: sriracha mayo & seasoned potatoes
Shrimp Bowl with Avocado Crème & Salsa

Shrimp Bowl with Avocado Crème & Salsa

& for parents: peanut-coconut topping & Korean-style spices
DIY Kofta Meatball Orecchiette

DIY Kofta Meatball Orecchiette

pick 'n' mix toppings: mozzarella, basil crème & more!
Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

& for parents: parsley & Kalamata olives
DIY Chicken Noodle Lettuce Cups

DIY Chicken Noodle Lettuce Cups

pick 'n' mix toppings: mango chutney, crispy onions, cucumber & more!
Fusion Falafel Bowl with Chipotle Tahini

Fusion Falafel Bowl with Chipotle Tahini

with Korean-style spices, potato wedges & cucumber
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
DIY Farfalle in Creamy Sundried Tomato Sauce

DIY Farfalle in Creamy Sundried Tomato Sauce

pick 'n' mix toppings: mozzarella, pesto rosso, basil & more!
Creamy Farfalle with Honeyed Vegetables

Creamy Farfalle with Honeyed Vegetables

& for parents: goat's cheese, walnuts & parsley
DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

pick 'n' mix toppings: mozzarella, basil, golden panko & more!
DIY Creamy Beef Conchiglie

DIY Creamy Beef Conchiglie

pick 'n' mix toppings: bacon, Red Leicester, basil & more!
Spicy Eggplant & Lentil Masala

Spicy Eggplant & Lentil Masala

over golden rice with zesty yogurt sauce & cashews
Creamy Vegetable Curry with Labneh & Cashews

Creamy Vegetable Curry with Labneh & Cashews

over lentil rice with coriander & sweetheart cabbage
Sweet & Sticky Noodles with Fried Egg & Gomashio

Sweet & Sticky Noodles with Fried Egg & Gomashio

with mangetout, East Asian-style sauce & lime
Valentine's Day Lemon-Blueberry Cheesecake

Valentine's Day Lemon-Blueberry Cheesecake

with a speculaas base | to share
Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

with tahini dressing, beetroot, cucumber & lemon

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Pork Rice Noodles in Creamy Peanut Sauce

Pork Rice Noodles in Creamy Peanut Sauce

with hoisin sauce, lime & coconut milk
Chicken Thigh Strips with Kohlrabi

Chicken Thigh Strips with Kohlrabi

over fragrant bulgur with labneh, vadouvan & spinach
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Fennel & Spinach Orzotto

Fennel & Spinach Orzotto

with Greek-style cheese, lemon & pistachios
Chicken Rigatoni Al Forno

Chicken Rigatoni Al Forno

in tomato sauce with cheesy panko topping
Asian-Inspired Chicken Udon Salad

Asian-Inspired Chicken Udon Salad

with peanuts & fresh coriander
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

& for parents: homemade tartar sauce & lemon wedges
Chicken Naan Pizza with Romano Pepper

Chicken Naan Pizza with Romano Pepper

with arugula salad in balsamic basil dressing
Ribeye Steak with Truffle Linguine

Ribeye Steak with Truffle Linguine

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheddar Sausage from Brandt & Levie with Rainbow Carrots

Cheddar Sausage from Brandt & Levie with Rainbow Carrots

with patatas bravas-style potatoes, aioli & roasted bell pepper sauce
Creamy Broccoli Penne with Beef-Pork Mince

Creamy Broccoli Penne with Beef-Pork Mince

& for parents: pesto cheese, lemon & salted almonds
Poké Bowl with Fried Chicken

Poké Bowl with Fried Chicken

with avocado, orange & cucumber
Potato Hash with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Hash with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed cherry tomato salad & pumpkin seeds
Cheesy Smashburger Tostadas

Cheesy Smashburger Tostadas

with dill pickle mayo & crunchy cucumber slaw
No-Chicken Curry with Pak Choi

No-Chicken Curry with Pak Choi

over rice in fragrant coconut sauce
Plant-Based Chicken with Miso Courgette & Edamame Salad

Plant-Based Chicken with Miso Courgette & Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Pesto Rosso Cod En Papillote with Shaved Almonds

Pesto Rosso Cod En Papillote with Shaved Almonds

with arugula salad, roasted broccoli & fennel
Pork Tenderloin with Grana Padano & Celeriac Purée

Pork Tenderloin with Grana Padano & Celeriac Purée

with green beans, shaved almonds & honey-mustard jus