Romige mafaldine al limone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine al limone

Romige mafaldine al limone

met Parmigiano Reggiano en gekaramelliseerde radijs

.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Piri-pirikruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3666 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten30 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Large Frying Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de radijsblaadjes, was grondig en zet opzij. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.

Weetje: De blaadjes van de radijzen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog gezonder dan de radijsjes zelf. Ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Citroen persen
2

Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en zet opzij. Rasp ondertussen de citroen en pers uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano in een andere kleine kom.

Radijs bakken
3

Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de piri piri-kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de citroenrasp en de knoflook toe. Bak nog 2 minuten.

Pankotopping maken
4

Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak het paneermeel met de overige knoflook in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng in een kom de panko, peterselie, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en de overige citroenrasp toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met de radijs. Meng goed en laat de spinazie slinken. Voeg dan het citroensap, de suiker, roomkaas, room en de overige Parmigiano Reggiano toe. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur hoger en laat 1 - 2 minuten koken. Zet het vuur laag en voeg de pasta toe. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Scheur de radijsblaadjes ter garnering klein boven de borden. Garneer met de panko.