Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Zoete aardappel
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
10 gram
Pompoenpitten
50 gram
Aardappelen
25 gram
Biologische crème fraîche
½ el
[Plantaardige] roomboter
400 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kruimige en zoete aardappelen en de puntpaprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Pompoenpitten zijn van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met de ciabatta.
Tip: Wist je dat dit gerecht, voornamelijk door de paprika, maar zeker ook door de aardappelen rijk is aan vitamine C? Het bevat ruim 400% van de ADH!