Luxe Thaise groene curry met filet mignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine en rode puntpaprika

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ bosje(s)

Bosui

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Tournedos

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3366 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene gedeelte apart om mee te garneren. Rasp de gember fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve plakken van 1/2 cm.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprika, aubergine, kokosmelk en per persoon: 50 ml water, 1/2 tl bloem en 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten koken op laag vuur. 

Currysaus afmaken
4

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in schuine ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus toe aan de curry. Laat het geheel 1 minuut verder koken. Proef de curry en voeg naar smaak (extra) rode peper, peper en/of zout toe.

Filet mignon bakken
5

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter lichtbruin begint te kleuren, het vlees in de pan en bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten. Snijd daarna het vlees, tegen de draad in, in dunne plakjes.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en druk lichtjes aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op het kommetje en draai beide vervolgens voorzichtig om. Verdeel de currysaus ernaast. Leg de vleesplakjes in het midden, bovenop de saus. Garneer de rijst met de eventuele overige rode peper. Garneer het vlees naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Werk af met 1 limoenpartje per persoon.