Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

2 porties | met cheddar, jalapeño's en zure room

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Maak een rijkgevulde nachoschotel voor 2 personen om je vingers bij af te likken. Het ultieme comfortfood voor bij de borrel, op een feestje of als avondmaaltijd met een lekkere salade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

75 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Gesneden jalapeño's

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3283 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels6.6 g
Eiwitten19.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de chips gelijkmatig met de jalapeño's en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
  • Bak 15 - 20 minuten of tot de kaas is gesmolten.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de limoen.

 

3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.