Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole

2 porties | met cheddar, jalapeño's en zure room

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Maak een rijkgevulde nachoschotel voor 2 personen om je vingers bij af te likken. Het ultieme comfortfood voor bij de borrel, op een feestje of als avondmaaltijd met een lekkere salade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

75 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Gesneden jalapeño's

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten54.1 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten18.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de chips gelijkmatig met de jalapeño's en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
  • Bak 15 - 20 minuten of tot de kaas is gesmolten.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de limoen.

 

3
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. 
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe. 
  • Knijp de limoen uit boven de kom. 
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal. 
  • Garneer met de overige bosui.
  • Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.