
Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole
2 porties | met cheddar, jalapeño's en zure room
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Maak een rijkgevulde nachoschotel voor 2 personen om je vingers bij af te likken. Het ultieme comfortfood voor bij de borrel, op een feestje of als avondmaaltijd met een lekkere salade.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
75 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Gesneden jalapeño's
½ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Bieten-tortillachips
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Bakplaat met bakpapier
•Grote kom
•Serveerschaal
•Kleine kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
- Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier.
- Beleg de chips gelijkmatig met de jalapeño's en 2/3 van de bosui. Bestrooi tot slot met de cheddar.
- Bak 15 - 20 minuten of tot de kaas is gesmolten.
2
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan een grote kom.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Halveer de limoen.
3
- Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork.
- Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe.
- Knijp de limoen uit boven de kom.
- Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
- Haal de nacho's uit de oven en serveer direct op de bakplaat of in een serveerschaal.
- Garneer met de overige bosui.
- Schep de zure room in een schaaltje en serveer samen met de guacamole als dips bij de nacho's.