Lauwwarme koolrabi salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Koolrabi

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels13.6 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip 1).
  • Meng in een kom de sojasaus, zonnebloemolie en de helft van de sesamolie. Voeg de kippendij toe aan de kom en roer goed. Laat staan tot gebruik.
  • Verwijder het blad van de koolrabi, schil de koolrabi en rasp met een grove rasp (zie Tip 2).
  • Snijd de sinaasappel in blokjes.

Tip 1: Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog kookt.

Tip 2: Hou je niet van rauwe koolrabi? Blancheer de koolrabi dan 3 minuten in kokend water en giet daarna af.

 

Bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 4 – 6 minuten rondom bruin.
  • Snijd de koriander grof.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng in een saladekom de overige sesamolie, knoflook en de rest van de gemberpuree met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 tl honing, peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de koolrabi, de sinaasappel en de verse koriander door de dressing in de saladekom.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Schep de salade erop. Verdeel de kippendij over de borden. Garneer met de amandelen en het groene deel van de bosui.
  • Meng alles door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.