Krieltjessalade met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Krieltjessalade met tonijn

met venkel, appel en dille

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola en veldsla

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2107 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels11.8 g
Eiwitten17.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel. 
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet daarna af en spoel met koud water. 
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Hak de dille fijn. 
  • Meng in een saladekom de mosterd, wittewijnazijn, dille en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 - 3 minuten
  • Meng de tonijn met de ui en zet het vuur uit.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng de krieltjes, appel, venkel, gebakken ui, tonijn en slamix in de saladekom met de dressing. 
  • Breng op smaak met peper en zout.