Krieltjessalade met tonijn
met venkel, appel en dille
Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Rucola en veldsla
200 gram
Krieltjes
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Saladekom
•Koekenpan
Instructies
1
- Breng water aan de kook in een pan met deksel.
- Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
- Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar.
- Giet daarna af en spoel met koud water.
2
- Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
- Snijd de ui in halve ringen. Hak de dille fijn.
- Meng in een saladekom de mosterd, wittewijnazijn, dille en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
3
- Laat de tonijn uitlekken.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 - 3 minuten.
- Meng de tonijn met de ui en zet het vuur uit.
- Breng op smaak met peper en zout.
4
- Meng de krieltjes, appel, venkel, gebakken ui, tonijn en slamix in de saladekom met de dressing.
- Breng op smaak met peper en zout.