Krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

met venkel, gebakken peer en dille

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

½ piece

Apple

½ piece

Onion

20 g

Arugula & lamb's lettuce

200 g

Baby potatoes

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2006 kJ
Calories480 kcal
Fat22.6 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate51.2 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein17.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel. 
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet daarna af en spoel met koud water. 
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Hak de dille fijn. 
  • Meng in een saladekom de mosterd, wittewijnazijn, dille en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 - 3 minuten
  • Meng de tonijn met de ui en zet het vuur uit.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng de krieltjes, appel, venkel, gebakken ui, tonijn en slamix in de saladekom met de dressing. 
  • Breng op smaak met peper en zout.