
Knapperige taco's met kipgehakt
met Mexicaanse groentemix en cheddar
De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
3 stuk(s)
Tacoschelpen
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
150 gram
Mexicaanse groentemix
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snipper de ui.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Voeg de groentemix, ui, Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten.
- Voeg de tomaat en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes bakken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus nog 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

- Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm 5 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

- Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel (zie Tip).
- Garneer met de geraspte cheddar.
- Top af met de radicchio en ijsbergsla.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.