HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKippendijfilet Met Gepofte Paprika
topBanner
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

met gekruide rijst, feta en geroosterd amandelschaafsel

Lees meer

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenAmandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Kippendijfilet

1.33 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Citroen

170 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8.85 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.