Kalfsburger met romige spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met romige spinazie

Kalfsburger met romige spinazie

met aardappel-wortelpuree en uienchutney

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

40 gram

Pikante uienchutney

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3208 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Jus maken
3

Voeg de pikante uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan dezelfde koekenpan. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen om in te laten dikken (zie Tip). Roer af en toe door. 

Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de jus eroverheen.