Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu kastanjechampignons

Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu kastanjechampignons

met komkommersalade, zoete aardappel en furikake mayonaise

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen :
Soja
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

15 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

300 gram

Zoete aardappel

125 gram

Kastanjechampignons

¼ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

2 el

Honing

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4301 kJ
Energie (kcal)1028 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten102.2 g
waarvan suikers50.3 g
Vezels11.1 g
Eiwitten36.8 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Ovenschaal
Wok
Steelpan

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een grote kom met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de partjes in zit, dan worden ze extra knapperig. Gebruik indien nodig een extra bakplaat. Bak 30 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep (en wissel de platen) halverwege om.

Varkenshaas marineren
2

Meng in een kom per persoon: 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus en 2 el honing (zie Tip). Leg de varkenshaas in de marinade en bewaar apart tot gebruik. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart om mee te garneren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Komkommersalade maken
3

Haal de varkenshaas uit de dressing en leg in een ovenschaal (bewaar de marinade apart). Bak de laatste 20 minuten mee met de zoete aardappel onder in de oven. Snijd de komkommer in dunne schuine plakken. Meng in een kom met 1/2 tl wittewijnzijn per persoon en garneer met de gomasio. Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake.

Ponzu kastanjechampignons bakken
4

Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 - 5 minuten. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten verder. Verlaag het vuur, voeg de ponzu-dressing toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de marinade van de varkenshaas toe en laat op laag vuur inkoken tot een stroperige saus. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt calcium ook in boerenkool en paksoi.

Serveren
6

Verdeel de varkenshaas met de marinade over de borden. Serveer de zoete aardappel en de furikake mayonaise ernaast. Garneer de zoete aardappel en varkenshaas met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de ponzu kastanjechampignons over de borden. Serveer met de komkommersalade.