Ham & Egg Udon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ham & Egg Udon

Ham & Egg Udon

met gemengde Oosterse groenten

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten28.9 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Bami bakken
3
  • Voeg de verse noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bami over de borden.
  • Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.