Halloweensoep met spinnenballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloweensoep met spinnenballetjes

Halloweensoep met spinnenballetjes

4 porties | met verse tijm

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met gehaktballetjes en spaghetti maak je de spinnen die zwemmen in deze romige pompoensoep. Griezelig en lekker!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

600 gram

Pompoenblokjes

8 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

10 ml

Kokend water

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2676 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten33.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.3 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan
Staafmixer
Schuimspaan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 300 ml water per persoon.
  • Pers de knoflookteen, of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep koken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Spinnenballetjes maken
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. 
  • Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per gehaktballetje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes - dit worden de spinnenpootjes. 
  • Kook de spinnenballetjes 8 - 10 minuten in de pan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. 
  • Haal ondertussen de soeppan van het vuur en voeg de helft van de kookroom toe de soep. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soepen in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de spinnenballetjes over de kommen. 
  • Garneer met de overige tijm.
  • Verdeel de overige kookroom over de kommen en griezelen maar!