Halloween pompoensoep
Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep

4 porties | met tijm en crème fraîche

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met gehaktballetjes en spaghetti maak je de spinnen die zwemmen in deze romige pompoensoep. Griezelig en lekker!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

600 g

Diced pumpkin

8 piece

Beef & pork meatballs

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

150 g

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

Not included in your delivery

10 milliliters

Boiled water

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2679 kJ
Calories640 kcal
Fat43.2 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate34.7 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein27.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan
Immersion blender
Slotted Spoon

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook 300 ml water per persoon.
  • Pers de knoflookteen, of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep koken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Spinnenballetjes maken
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. 
  • Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per gehaktballetje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes - dit worden de spinnenpootjes. 
  • Kook de spinnenballetjes 8 - 10 minuten in de pan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. 
  • Haal ondertussen de soeppan van het vuur en voeg de helft van de kookroom toe de soep. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soepen in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de spinnenballetjes over de kommen. 
  • Garneer met de overige tijm.
  • Verdeel de overige kookroom over de kommen en griezelen maar!