Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Groene viscurry met zoete pompoen en pikante rode peper

Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Deze viscurry is een heerlijk Aziatisch gerecht. De vis in deze curry is wijtingfilet en is gevangen in Peterhead in Aberdeenshire, Noord Schotland. Peterhead is al 400 jaar de belangrijkste vissershaven van Europa. Als je het smaakvolle velletje aan de vis laat zitten valt hij minder snel uit elkaar.

Labels:Quick & easyPittig
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVisSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

½ stuks

Rode peper

400 g

Flespompoen

100 g

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

150 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Wijtingfilet

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sereh, gemalen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)2585.712 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1
  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de currypasta, sereh en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en kokosmelk toe en laat 12 - 15 minuten, afgedekt, koken op laag vuur. Voeg een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Snijd de wijtingfilet met vel in stukken van 2 – 3 cm en leg de vis in de laatste 5 minuten op de curry. Roer de curry daarna nog 1 keer voorzichtig door zodat de wijtingfilet heel blijft. Breng voor serveren op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

5

Verdeel de noedels over de borden. Schep de curry over de noedels en garneer met de overige rode peper.