Groene risotto met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat twee keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

2.5 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Risottorijst

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2359 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten17.2 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels7.1 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Steelpan
Wok of hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Risotto maken
1

Snipper de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Spinazie bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie (eventueel in delen), de helft van de knoflook en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe. Bak 3 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Voeg eventueel wat kokend water toe om het slinken te versnellen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Spinaziepuree maken
3

Haal de spinazie uit de pan en meng samen met het basilicum in een blender of gebruik een hoge kom met een staafmixer en pureer tot een gladde purree. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree glad te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
4

Snijd de tomaat in partjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de wok of hapjespan en roerbak de garnalen en overige knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Bak de de tomaat de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat staan tot verder gebruik.

Risotto afmaken
5

Meng de spinaziepuree en de geitenkaas met de risotto. Roer goed door en verhit nog 1 - 2 minuten. Snijd de citroen in partjes. Knijp vlak voor serveren 1/4 citroen per persoon uit boven de risotto en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de garnalen en tomaat over de risotto. Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.