topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox | Premium

Gourmetbox | Premium

4 personen | 8 extra feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Makkelijk, lekker en o zo gezellig: gourmetten! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Walnoten
Mosterd
Eieren
Pinda's
Soja
Sulfiet
Tarwe
Vis
Gerst
Rogge
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

80 gram

Pikante uienchutney

160 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

3 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

150 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

80 gram

Avocadodip

30 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Courgette

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

200 gram

Raclettekaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bieten-tortillachips

4 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

4.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)19493 kJ
Energie (kcal)4659 kcal
Vetten307.6 g
waarvan verzadigd114.6 g
Koolhydraten257.8 g
waarvan suikers91.7 g
Vezels27.6 g
Eiwitten207 g
Zout16.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Grote kom
Steelpan

Instructies

1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Pers 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Snijd de verse bieslook, dille en bladpeterselie fijn.
  • Voeg de verse kruiden en de knoflook toe aan de kom met boter. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter. 
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en tomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons.
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de zoete Aziatische saus, ketjap en mix van gember, knoflook en rode peper.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen tot ze gaar zijn. 
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de mini-hamburgers en kipsaté tot ze gaar zijn.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en 1/2 zakje Italiaanse kruiden met de biefstuk en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap voor de varkenshaaspuntjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de steak, varkenshaas en varkensworstjes tot ze gaar zijn.
8

Voorbereiden 

  • Was of schil de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de peerblokjes met de walnootstukjes en 1/8 zakje kaneel per persoon. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.