Gourmet box regular 2023
Gourmet box regular 2023

Gourmet box regular 2023

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Makkelijk, lekker en o zo gezellig: gourmetten! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Tags:
Recipe
Allergens:
Barley
Rye
Wheat
Lupine
Milk
Sesame
Crustaceans
Walnuts
Mustard
Egg
Peanuts
Soy
Sulphites
Fish
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 15 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

White baguette

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Celery, Sesame, Soy, Egg, Milk)

125 g

Butter

20 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

4 piece

Wild boar burgers

4 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

4 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

80 g

Onion chutney

200 g

Raclette cheese

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

2 piece

Garlic

300 g

Diced potato

½ pack

Chocolate cookie dough

1 piece

Apple

150 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

40 g

Lamb's lettuce

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

125 g

Red cherry tomatoes

100 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

1 sachet(s)

BBQ spice rub

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Romano pepper

120 g

Cocktail sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Courgette

125 g

Mushrooms

120 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

2 piece

Pear

100 g

Diced chicken

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

75 g

Beetroot tortilla chips

100 g

Grated mature cheese

80 g

Avocado dip

30 g

Sliced ​​jalapeños

10 g

Fresh dill & chives

150 g

Mini bacon-wrapped mince rolls

(Contains Gluten, Wheat May be present Peanuts, Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

6 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)13529 kJ
Calories3234 kcal
Fat200.2 g
Saturated Fat42.1 g
Carbohydrate254.4 g
Sugar82 g
Dietary Fiber27.9 g
Protein94.7 g
Salt9.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Grater
Large Bowl
Small sauce pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de aardappelblokjes in een gourmetpannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden en de knoflook toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.
Gemengde groenten met BBQ rub
3

Voorbereiden

  • Snijd de puntpaprika en courgette in blokjes.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes. 
  • Meng in een grote kom 1 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de groenten in het gourmetpannetje tot ze gaar zijn.
Vleeskwartet met saté- en whiskeysaus
4

Voorbereiden

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees op het gourmetstel tot het gaar is. 
  • Maak een burger met de wildzwijnburger, mini-hamburgerbol, uienchutney en een paar slablaadjes.
  • Serveer de rest van het vlees met de whiskey- en satésaus. 

 

Visduo met knoflook en verse kruiden
5

Voorbereiden

  • Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Pers de knoflook.
  • Meng de vis in een kom met de knoflook, dille, bieslook en 1 el olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de kabeljauw en de garnalen in een gourmetpannetje tot ze gaar zijn. 
Nacho's met avocadodip
6

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een gourmetpannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip. 
Frisse gemengde salade met appel en komkommer
7

Snijden 

  • Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. 
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten.

Mengen

  • Meng de appel, de komkommerblokjes, de gehalveerde cherrytomaten en de veldsla samen met 2 el van de yoghurt-citroenmayonaise in de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes in een grote kom met 1 1/2 tl kaneel en de walnootstukjes.
  • Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel)

  • Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg.
  • Bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met een lepel yoghurt Griekse stijl.