topBanner
Gnocchi in romige saus

Gnocchi in romige saus

Lees meer

In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een zachte, romige saus die rijk is aan groenten. De heerlijk geurende basilicumblaadjes en de pittige rucola zorgen voor een mooi balans. Dit gerecht staat snel op tafel.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Venkel

200 stuk(s)

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

140 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

350 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

8 leaves

Vers basilicum

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

el

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfiletstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Haal de deksel van de pan met kokend water en kook de gnocchi tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Scheur ondertussen de basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de basilicum.