
Gigli met Midden-Oosterse kruiden en witte kaas
met aubergine en spinazie
Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Bloem
50 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
- Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

- Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
- Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
- Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.

- Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de amandelen grof.
- Verkruimel de witte kaas.

- Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met de aubergine en witte kaas.
- Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.