Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
100 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische crème fraîche
10 gram
Gezouten amandelen
¼ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.
Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de aubergine en witte kaas. Werk af met de gehakte amandelen en de za'atar.