
Gigli met champignons en miso-roomsaus
met spinazie en grana padano
Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Soja
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Selderij
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
20 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
125 gram
Champignons
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Grana Padanovlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Kleine kom
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
- Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de champignons 3 - 4 minuten.
- Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten mee.
- Voeg de kookroom en miso toe en verhit 1 - 2 minuten.

3
- Voeg de spinazie toe aan de saus en kook deze 2 - 3 minuten mee, of tot hij geslonken is.
- Schep de pasta in de pan en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe.
- Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
- Meng de grana padano met de gomasio-tuinkruidenmix in een kleine kom.
Tip: Let op: de misopasta is erg zout! Proef goed voordat je meer zout toevoegt.

4
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met de mix van grana padano en gomasio.