BestellenCadeaubon
Gevulde portobello met bonen en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met bonen en cheddar

Gevulde portobello met bonen en cheddar

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Portobello

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels18.1 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello. 

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling maken
3

Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in de pan. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de zwarte bonen door de saus en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello's 2 minuten per kant. Leg de portobello's met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de Mexicaanse-kruidenolie. Vul deze vervolgens met de bonenvulling en verdeel de cheddar eroverheen. Bak de gevulde portobello de laatste 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelpartjes, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in 6 partjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng in de kom van de Mexicaanse kruidenolie de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon. 

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello's over de borden. Knijp 1 limoenpartje per persoon boven de portobello's uit. Verdeel de zoete-aardappelpartjes, de limoenmayonaise en de tomatensalsa ernaast. Garneer met de overige koriander en serveer met de overige limoenpartjes.