HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGele Paprika Maïssoep Met Feta En Naanbrood
topBanner
Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

Lees meer

Een heerlijk zachte zoete soep van mais met Griekse feta. Je geeft de soep extra pit door komijn en gemalen koriander toe te voegen. Dit past perfect bij het naanbrood. Vandaag vul je het naanbrood met een deel van de feta.

Labels:Lekker snelVeggieKindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Mais

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 leaves

Verse bieslook

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602.448 kJ
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Grillpan
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.

2

Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan met deksel en bak de knoflook en gele paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en het gemalen korianderzaad toe en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens de mais toe, 200 ml kokend water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta.

5

Gril het naanbrood 2 - 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Om de soep te verdunnen, voeg je het overige kokende water toe. Breng op smaak met peper en zout.

7

Snijd het naanbrood doormidden en vul met de helft van de feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Serveer met het naanbrood en besprenkel de soep naar smaak met extra vierge olijfolie.