Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en frisse yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Gesneden rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3266 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Groentemix bakken
1

 

  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). Roerbak de knoflook en groentemix 3 - 5 minuten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan.
  • Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2
  • Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut.
  • Bereid 175 ml runderbouillon per persoon.
  • Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen.
  • Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Yoghurtsaus maken
3
  • Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn.
  • Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over de borden.
  • Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous.
  • Serveer met de yoghurtsaus.