Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree

Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree

met koolsla, pinda's en koriander

Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

250 gram

Aardappelen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2392 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels15.8 g
Eiwitten18.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schil de koolrabi en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. 
Koolrabi bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi 4 - 6 minuten.
  • Blus af met een scheutje water, dek af en laat 8 - 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe als de koolrabi droogkookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Koolsalade maken
3
  • Hak ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.
  • Voeg de sojabonen, rodekool, wittekool en wortel en de sesamolie toe en roer goed om.
  • Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, de roomkaas en 2 tl miso per persoon met een aardappelstamper tot een puree. Voeg het bewaarde kookvocht toe en meng goed. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de helft van een bord. Serveer de koolrabi op de puree en de koolsla ernaast. 
  • Garneer met de pinda's en overige koriander.