Gebraden kippendij met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebraden kippendij met noedels

Gebraden kippendij met noedels

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1.25 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3785 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten102.3 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels8.4 g
Eiwitten39.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de kippendij in reepjes. Meng in een kom de kippendijfilet met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bewaar apart tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd daarna in halve maantjes.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
Groenten bakken
2
  • Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de nasi kruiden, knoflook en gember 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en bak 8 - 10 minuten.
Kip bakken
3
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout.
  • Roer de komkommer erdoorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. 
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Voeg de ui toe en bak nog 4 - 5 minuten. 
Mengen
4
  • Voeg de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en noedels toe aan de wok met groenten. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten.
  • Voeg de ketjap toe aan de kippendij en verhit nog 2 minuten. 
  • Verdeel de noedels over de borden. Leg de kippendijreepjes erop en schek de jus uit de pan erover. 
  • Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.