
Gebraden kippendij met noedels
met Oosterse groenten en zoetzure komkommer
De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
Labels:
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
•Soja
•Pinda's
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Kippendijfilet
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
100 gram
Gesneden spitskool
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
Zelf toevoegen
½ tl
Suiker
1.25 el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Koekenpan
Instructies

1
- Snijd de kippendij in reepjes. Meng in een kom de kippendijfilet met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bewaar apart tot gebruik.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd daarna in halve maantjes.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

2
- Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de nasi kruiden, knoflook en gember 1 - 2 minuten.
- Voeg de gesneden spitskool toe en bak 8 - 10 minuten.

3
- Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout.
- Roer de komkommer erdoorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak in 3 - 4 minuten bruin.
- Voeg de ui toe en bak nog 4 - 5 minuten.

4
- Voeg de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en noedels toe aan de wok met groenten. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten.
- Voeg de ketjap toe aan de kippendij en verhit nog 2 minuten.
- Verdeel de noedels over de borden. Leg de kippendijreepjes erop en schek de jus uit de pan erover.
- Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.