Gebraden kippendij met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebraden kippendij met noedels

Gebraden kippendij met noedels

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1.25 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4040 kJ
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten102.3 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels8.4 g
Eiwitten37.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Braad- of hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de kippendijfilet met de BBQ kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in plakken.

Kip braden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de ui toe en bak nogmaals 10 minuten.

Komkommer inleggen
3

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Roer de komkommer erdoorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten bakken
4

Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de nasi kruiden, knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de gesneden spitskool toe en bak 8 - 10 minuten.

Mengen
5

Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Schep de noedels met groenten naast de kip en schenk hier de jus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium. Vitamine E is nodig voor een sterke weerstand. Magnesium voor de vorming van botten en spieren en voor een goede werking ervan. Eén handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.